Wij zijn een groep multi-gedisciplineerde digital professionals met een grote passie voor het creëren van A.I. oplossingen voor jou.

youai betekent

vriendschap, en dat is ook het eerste wat ons bindt. Als groep oud-collega’s met een achtergrond in Strategie Consulting, Data Science en Start-up innovatie, geloven we dat de vriendschappelijke, open sfeer in ons samenwerken aanzet tot meer creativiteit en gedurfde ideeën. Deze open-mindset behoort tot een van onze kern overtuigingen en vloeit door elke samenwerking die we aangaan.

Wij geloven dat Artificial Intelligence een perfecte toevoeging is wanneer creatieve toepassingen worden ontwikkeld en dat brengt ons tot de “you” in youai! Je obstakel mag dan apart, gewaagd, ongedefinieerd, onmogelijk of wellicht wat saai lijken, wij zijn hier om het met jou te tackelen. Onze missie is om systemen te creëren die creativiteit aanmoedigen en om de kunst wereld op te schudden, samen met jou.

Ons werk

Talking Portrait

Het ‘Talking Portrait’ is ons eerste ART initiatief in samenwerking met het Luther Museum in Amsterdam. In dit portret hebben we op ‘magische’ wijze (lees: met A.I.) leven geblazen in een portretschilderij van Maarten Luther waardoor hij kon vertellen over zijn belangrijkste prestaties en de invloed die hij heeft gehad in Nederland. Het Luther Museum heeft het ‘Talking Portrait’ gebruikt in hun social media campagne en op die manier Maarten Luther dichterbij zijn doelgroep gebracht.

You and AI

Zin om met ons de kunstwereld op te schudden?

Let's talk!

Concept

We brengen kunst tot leven door Artificial Intelligence (AI) te gebruiken. Zoals in ons brein, leert en verwerkt AI door input vanuit de wereld om ons heen te verwerken. Met andere woorden, AI is een verzamelnaam voor verschillende algoritmes welke – kort gezegd – een berg verzamelde data gebruiken om patronen te herkennen en deze te verwerken in een model met een bepaalde uitkomst. Afhankelijk van de toepassing en gewenste resultaat, worden verschillende algoritmes gebruikt.

Youai heeft voor haar eerste project een zogenaamd Generative Adversarial Network (GAN) gebruikt. Een GAN is een algoritme dat bestaat uit twee aparte algoritmes, namelijk twee verschillende Neurale Netwerken die weer ‘leren’ van elkaars resultaten om zo de beste uitkomst te genereren.

In dit geval was de gewenste uitkomst om een zo realistisch mogelijk pratend gezicht van Maarten Luther te creëren. Dit is tot stand gekomen door met GAN uit video’s en het portret een zo dynamisch mogelijk bewegend gezicht te vormen terwijl de uiterlijke kenmerken van Maarten Luther bewaard bleven.

Testimonials

Team